Sastojci:
- 2 kašike putera
- 230 g šampinjona, narezanih
- 1 crni luk, naseckan na kockice
- 2 šargarepe, oljuštene i isečene na kockice
- 2 rebra celera, iseckana na kockice
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 4 grančice svežeg majčine dušice
- 2 komada pilećih prsa sa kostima i kožom
- 1,5 l pilećeg bujona
- 240 g pirinča
- 1 lovorov list
- so i biber po ukusu
- 2 kašike seckanog svežeg peršunovog lista
Recept za gulaš od piletine i šampinjona:
Kako biste napravili gulaš otopite puter u velikoj posudi na srednjoj vatri. Dodajte pečurke, luk, šargarepu i celer. Kuvajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 8-10 minuta. Mešajte beli luk i majčinu dušicu dok ne zamiriše, oko 1 minut. Umešajte piletinu, pileći bujon, pirinač, lovorov list, 1 kašičicu soli i 1/2 kašičice bibera.
Pustite da proključa, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok se piletina ne skuva i pirinač ne omekša, oko 35-45 minuta. Izvadite piletinu i ostavite da se ohladi pre nego što je isečete na komade veličine zalogaja, bacite kosti i kožu. Umešajte seckanu piletinu i peršun; začinite solju i biberom, po ukusu. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i lagani pileći gulaš sa povrćem.
Pročitajte kako se pravi gulaš na američki način
BONUS VIDEO
StvarUkusa