Gulaš od piletine i šampinjona

Gulaš od piletine i šampinjona je izdašan ručak prepun povrća.

Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike putera
  • 230 g šampinjona, narezanih
  • 1 crni luk, naseckan na kockice
  • 2 šargarepe, oljuštene i isečene na kockice
  • 2 rebra celera, iseckana na kockice
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 4 grančice svežeg majčine dušice
  • 2 komada pilećih prsa sa kostima i kožom
  • 1,5 l pilećeg bujona
  • 240 g pirinča
  • 1 lovorov list
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike seckanog svežeg peršunovog lista

Recept za gulaš od piletine i šampinjona:

Kako biste napravili gulaš otopite puter u velikoj posudi na srednjoj vatri. Dodajte pečurke, luk, šargarepu i celer. Kuvajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 8-10 minuta. Mešajte beli luk i majčinu dušicu dok ne zamiriše, oko 1 minut. Umešajte piletinu, pileći bujon, pirinač, lovorov list, 1 kašičicu soli i 1/2 kašičice bibera.

Pustite da proključa, smanjite vatru i kuvajte poklopljeno dok se piletina ne skuva i pirinač ne omekša, oko 35-45 minuta. Izvadite piletinu i ostavite da se ohladi pre nego što je isečete na komade veličine zalogaja, bacite kosti i kožu. Umešajte seckanu piletinu i peršun; začinite solju i biberom, po ukusu. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i lagani pileći gulaš sa povrćem.

Pročitajte kako se pravi gulaš na američki način

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

SEKA UGOSTILA KOLEGU NA ZLATIBORU: Veljko i Raša spremali gulaš za njihove dame!  Kurir televizija

StvarUkusa