Sastojci:
- 3 kašike rendanog kačkavalja
- 2 vlašca, seckana
- 2 trake pržene slanine, izmrvljene
- 2 kašike krem sira, omekšanog
- 2 kašike smrznutog seckanog spanaća
- 2 kašike sitno iseckanih belih pečuraka
- ¼ kašičice seckanog belog luka
- 1 prstohvat sušenog peršuna
- so i biber po ukusu
- 1 svinjski file, rasečen i istučen
- 240 g suvih hlebnih mrvica
Recept za svinjski rolat sa sirom i spanaćem:
Za svinjski rolat zagrejte rernu na 175 stepeni C. Podmažite pleh. U činiji pomešajte kačkavalj, vlašac, slaninu, krem sir, spanać, pečurke, beli luk, peršun, so i biber. Raširite na jednu stranu izlupanog svinjskog filea, pa urolajte file. Premažite rolat mrvicama hleba i stavite na pripremljeni pleh za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni dok svinjetina više ne bude ružičasta u sredini, oko 1 1/2 sat. Izvadite, ohladite, isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i mesni rolat od svinjetine sa pečurkama i krem sirom.
Pročitajte kako se pravi svinjski rolat sa začinskim biljem i belim lukom
BONUS VIDEO
StvarUkusa