Sastojci:
- 800 g pilećeg filea
- 40 g brašna
- 40 ml ulja
- so i biber po ukusu
Za fil:
- 100 g kačkavalja
- 50 g putera
- 50 g mirođije
- 15 g belog luka
- 1 paradajz
Za sos:
- 200 g paradajz paste
- 200 ml pavlake za kuvanje
- biber i so po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za rolovani pileći file sa sirom i paradajzom:
Kako biste napravili pileći file, prvo operite i isecite paradajz. Sir isecite na šipke. Mirođiju operite, osušite i sitno iseckajte. Pomešajte puter, mirođiju i sitno naseckani beli luk. Sve dobro izgnječite viljuškom. Pileći file operite, osušite i isecite na kriške po dužini. Svaki komad piletine istucite čekićem.
Pospite piletinu solju i biberom. Premažite svaki komad piletine puterom od bilja. Na vrh stavite blok sira i krišku paradajza. Svaki pileći file umotajte u čvrst rolat. Po potrebi pričvrstite čačkalicama. Uvaljajte urolane filee u brašno. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Zagrejte ulje u tiganju na jakoj vatri. Pržite meso dok ne porumeni.
Pripremite sastojke za sos. Pomešajte paradajz sos, pavlaku za kuvanje, so i biber i mešajte dok ne postane glatko. Pileće rolnice stavite u vatrostalnu posudu za pečenje i prelijte ih paradajz-krem sosom. Stavite posudu u zagrejanu rernu i pecite 30-35 minuta. Možda ćete želeti da napravite i pileći file na firentinski način.
Pročitajte i kako se pravi cezar salata po receptu Džejmija Olivera
BONUS VIDEO
StvarUkusa