Sastojci:
- 150 g svinjskog buta, bez kostiju
- 1 pakovanje začinskog bilja
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka, vrlo sitno naseckana
- 230 g testenine po izboru
- 120 g paradajza
- 475 ml pilećeg bujona
- 60 g krem sira
- 60 g rendanog kačkavalja ili parmezana
- 475 g seckanog spanaća
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
Recept za pastu sa svinjetinom i krem sirom:
Kako biste napravili pastu, isecite svinjski but na komade veličine zalogaja. Zagrejte tiganj sna srednjoj vatri i dodajte ulje. Ubacite svinjetinu u tiganj. Pržite, često mešajući, dok ne porumeni sa svih strana. Svinjetina u ovom trenutku ne mora biti potpuno ispržena.
Dodajte zatim beli luk i pržite jedan minut. Ubacite testeninu, paradajz i pileći bujon u tiganj i promešajte. Pustite da provri, smanjite na laganoj vatri i poklopite. Kuvajte 5 minuta. Skinite poklopac i nastavite da kuvate još 5 minuta. Dodajte krem sir i parmezan u tiganj i mešajte dok se ne istopi.
Sklonite sa vatre i dodajte spanać. Pokrijte i ostavite da odstoji 5 minuta pre mešanja, da se sjedini. Začinite solju i biberom. Servirajte odmah. Možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa tunjevinom i paradajzom.
Pročitajte kako se pravi pasta salata sa kobasicom i kačkavaljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa