Sastojci:
- 4 svinjske šnicle bez kostiju
- so i biber, po ukusu
- 120 ml pilećeg bujona
- 160 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice limunovog soka
Recept za svinjske šnicle u kremastom sosu od senfa:
Svinjske šnicle začinite solju i biberom sa obe strane. Zagrejte tiganj na jakoj vatri i poprskajte ga uljem. Ubacite šnicle i pržite po 2-4 minuta sa svake strane, dok ne porumene.
Svinjetinu prebacite na tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom. Sipajte pileći bujon u tiganj, dodajte pavalku za kuvanje, senf i limunov sok. Dobro promešajte, smanjite vatru i dinstajte bez poklopca 5-6 minuta ili dok se sos malo ne zgusne.
Kašikom prelijte svinjetinu. Po želji ukrasite peršunom. Možda ćete želeti da napravite i šnicle od svinjskog vrata marinirane u pivu.
Pročitajte kako se prave svinjske šnicle u kremastom sosu od pečuraka
BONUS VIDEO
StvarUkusa