Sastojci:
- 450 g pilećih grudi, isečenih na komade veličine zalogaja
- 80 g kukuruznog skroba
- 2 kašike ulja
- 1 crvena paprika, narezana na kockice
- 1 zelena paprika, narezana na kockice
- 178 g šećera
- 120 ml jabukovog sirćeta
- 60 g kečapa
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika kukuruznog skroba
- 2 kašike vode
- mladi luk za ukras, po želji
- susam za ukras, po želji
Recept za sočnu piletinu u slatko-kiselom sosu:
Kako biste napravili piletinu, ubacite je zajedno sa kukuruznim skrobom u veliku najlonsku vrećicu za zatvaračem. Protresite da kako biste premazali dobro piletinu skrobom. U međuvremenu zagrejte 1 kašiku ulja u velikom tiganju. Ubacite meso i pržite na jakoj vatri dok ne porumeni, 4-5 minuta. Izvadite piletinu iz tiganja i ostavite na stranu. Dodajte preostalu kašiku ulja u isti tiganj.
Dodajte paprike i dinstajte dok ne porumene i malo omekšaju, 3-4 minuta. U međuvremenu pripremite sos tako što ćete umutiti šećer, sirće, kečap, soja sos, crni i beli luk u prahu u maloj posudi. Dodajte sos i piletinu nazad u tiganj. U maloj činiji umutite 1 kašiku kukuruznog skroba sa 2 kašike vode. Polako sipajte mešavinu kukuruznog skroba u sos. Pustite da provri i kuvajte dok se ne zgusne, 2-3 minuta. Servirajte odmah sa zelenim lukom i susamom za ukras, po želji. Možda ćete želeti da napravite i piletinu sa kikirikijem i pirinčem.
Pročitajte kako se pravi dimljeni luk punjen piletinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa