Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 2 jajeta
- 30 g peršuna
- 10 g belog luka
- 1 crni luk
- 5 g slatke paprike
- prstohvat soli i bibera
- 30 ml ulja
- 100 g spanaća
- 200 g pečuraka
- 200 g sira
- 30 ml soja sosa
- 100 g paradajz paste
- 60 g senfa
- 20 g meda
Pogledajte kako se pravi:
Recept za novogodišnji rolat:
Kako biste napravili ovaj rolat, prvo mleveno meso pomešajte sa jajima. Sitno nasecajte spanać, crni i beli luk, sipajte slatku papriku, so i biber. Sve dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim prebacite na papir za pečenje i oblikujte od smese pravougaonik.
Propržite peršun i rasporedite po smesi. Naseckajte i propržite pečurke, pa i njih stavite na meso. Kačkavalj narendajte i rasporedite preko svega. Zatim meso urolajte u rolat. U činijici pomešajte soja sos, paradajz pastu, senf i med, kako biste napravili premaz.
Njime premažite rolat. Pecite ga obloženog u aluminijumskoj foliji, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, izvadite na pola pečenja, premažite još jednim slojem premaza, i nastavite da pečete dok ne bude gotovo. Možda ćete želeti da napravite i praznični mesni rolat sa povrćem.
Pročitajte i kako se pravi govedina Velington za raskošnu Novu godinu
BONUS VIDEO
StvarUkusa