Sastojci:
- 2 kg prokelja, isečenog na pola
- 10 kašika putera
- 450 g šampinjona
- 200 g šargarepe
- 240 g seckanog svežeg peršuna
- malo limunovog soka
- so i biber po ukusu
Recept za prokelj sa šampinjonima:
Prvo prokelj i šargarepu kuvajte u posoljenoj, ključaloj vodi oko 15 minuta ili dok ne omekša. Procedite kroz cediljku i ostavite na stranu.
Rastopite puter na jakoj vatri. Pržite i mešajte isečene šampinjone, dok ne porumene.
Pomešajte prokelj i šargarepu sa pečurkama i pospite peršunom, limunovim sokom, solju i biberom. Servirajte odmah. Možda ćete želeti da napravite i posnu slavsku salatu sa prokeljom.
Pročitajte i 6 moćnih razloga da prokelj uključite u ishranu
BONUS VIDEO
StvarUkusa