Sastojci:
- 3 jajeta
- 5 krompira
- 1 veza peršuna
- 1 crni luk
- 1 crvena paprika
- sol i crni biber
- 2 kašike brašna
Za fil:
- ulje
- 1 crni luk
- 1 pileći file
- 2 paprike (crvena i žuta)
- 2 čena belog luka
- 50 g kačkavalja
- 50 g mocarele
Za sos:
- 3 kašike pavlake
- 1 kašika majoneza
- so i crni biber po ukusu
- 1-2 čena belog luka
- grančica mirođije
- prstohvat crnog luka
Recept za rolat od krompira i povrća sa belim mesom:
Kako biste napravili ovaj rolat prvo razbijte jaja u činiju. Lagano ih umutite i stavite na stranu. Krompire narendajte na rende, ubacite ih u veliku cediljku i isperite vodom. Prebacite ih u činiju, dodajte mešavinu jaja i promešajte.
Vezu peršuna iseckajte i dodajte krompiru. Nakon toga iseckajte luk i dodajte i njega krompiru. Iseckajte potom i crvenu papriku na kockice i ubacite u krompir. Dodajte so i biber po želji i sve dobro promešajte. U smesu u bacite 2 kašike brašna i promešajte. Plitki pleh obložite papirom za pečenje i prebacite smesu u ravnomernom sloju. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 25 minuta.
U tiganju zagrejte ulje, a zatim iseckajte 1 luk na kockice i pržite na ulju. Pileći file iseckajte na kockice i dodajte u tiganj, pa nastavite sve da pržite. Dve paprike iseckajte na kockice, kao i beli luk, pa sve ubacite u tiganj sa mesom i lukom i ispržite. Zatim kačkavalj narendajte i ubacite u meso u tiganju.
Nakon toga izvadite krompir iz rerne i isecite na 6 jednakih delova. Napunite pripremljenim filom i urolajte. Ređajte na novi pleh obložen papirom za pečenje. Narendajte mocarela sir i pospite preko rolnica. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni 15 minuta.
Dok se peče pripremite sos. Pomešajte pavlaku, majonez, so i biber, beli luk vrlo sitno naseckan, grančicu mirođije sitno naseckajte, prstohvat crnog luka i sve to pomešajte. Prelijte preko pečenih rolnica i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i rolat od krompira filovan mladim sirom i povrćem.
Pročitajte kako se pravi rolat od mlevenog mesa u domaćem lisnatom testu
BONUS VIDEO
StvarUkusa