Zapečena rebarca sa krompirima

Zapečena rebarca sa krompirima su pravi specijalitet koji možete da napravite kod kuće.
Zapečena rebarca sa krompirima Foto: prt scr / yt/ Готовим с Оксаной Пашко

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 800 g svinjskih rebara
  • 2 kašike majoneza
  • 2 kašičice mešavine suvih začina
  • 1/2 kašičice soli
  • biber po ukusu

Recept za zapečene krompire sa rebarcima:

Kako biste pripremili rebarca, operite oko 800 g svinjskih rebara i isecite svako posebno. Da bi rebra bila ukusnija, pripremite marinadu.
Uzmite 2 kašike majoneza, dodajte 1/2 kašičice soli, 2 kašičice mešavine suvih začina i mleveni crni biber po ukusu.

Sve izmešajte. Stavite rebarca u činiju i premažite pripremljenom marinadom. Ostavite da se marinira na sobnoj temperaturi oko 30 minuta. Dok se rebarca mariniraju, pripremite krompir. Oljuštite i isecite 1,5 kg krompira. Narezani krompir stavite u posudu za pečenje podmazanu uljem.

Posolite krompir po ukusu i promešajte. Stavite marinirana rebra preko krompira. Pokrijte tepsiju folijom. Sve stavite u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 1 sat. Posle sat vremena sklonite foliju i vratite tepsiju u rernu na 10 minuta da porumeni. Možda ćete želeti da napravite i pečena rebarca bolja nego sa roštilja.

Pročitajte kako se prave rebarca sa savršenim prelivom kao iz restorana

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor: Instagram/appetizing.tv

StvarUkusa