Bečke šnicle sa sosom od pečuraka, klasik koji svi vole

Bečke šnicle sa sosom od pečuraka su pravi kulinarski klasik koji svi obožavaju.
Bečke šnicle sa sosom od pečuraka, klasik koji svi vole Foto: Shutterstock

Sastojci:

Za sos:

  • 100 g slanine
  • 300 g pečuraka 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • ½ kašičice majčine dušice

Za šnicle:

  • 2 šnicle
  • So i crni biber, po ukusu
  • 2 jajeta
  • 2–3 kašičice mleka ili vode
  • Brašno (za pohovanje)
  • prezle
  • Oko 4 kašike svinjske masti
  • Malo ulja 

Priprema:

Hrskave šnicle, nežne iznutra, uz bogat i kremast sos od pečuraka – ovo jelo spaja klasični šmek bečke kuhinje sa domaćim toplim ukusom. Idealno za ručak s porodicom ili kada želite da ostavite utisak na goste. Kombinacija mesa, pečuraka i začina nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Savet:

- Za pravu bečku šniclu koristite što tanje meso i uvek pržite u dubljoj masnoći – to stvara savršen „talasasti“ efekat na pohu.

- Sos od pečuraka možete obogatiti kašikom senfa ili belim vinom za još jači ukus.

Pripremite sos od pečuraka: Isecite slaninu na sitne kockice i propržite je na suvom tiganju dok ne postane hrskava. Izvadite na papirni ubrus. Na masnoći od slanine propržite sitno seckan crni luk dok ne omekša. Dodajte seckan beli luk i kratko propržite. Ubacite seckane pečurke i pržite dok ne puste vodu i lepo porumene. Dodajte majčinu dušicu i slaninu nazad u tiganj. Po potrebi dosolite i pobiberite. Ako želite kremastiji sos, možete dodati malo pavlake za kuvanje ili kašiku kisele pavlake (opciono).

Pripremite šnicle: Šnicle istanjite ako je potrebno i lagano izlupajte između dva lista folije. Posolite i pobiberite sa obe strane. Uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja sa malo mleka ili vode, pa u prezle. Zagrejte svinjsku mast sa malo ulja u dubljem tiganju. Pržite šnicle na srednje jakoj vatri dok ne dobiju zlatno-smeđu boju sa obe strane (oko 2–3 minuta po strani). Stavite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO) Izvor: Kurir televizija