Bečke šnicle od teletine su pravi specijalitet, omiljen u restoranima širom sveta. Kako se prave bečke šnicle kod kuće? Lako, ako kupite kvalitetno teleće meso i pažljivo pratite recept. Caka je da ih ocedite da ne bi bile masne, ail da ih nikako ne pustite da stoje pre serviranja jer se jedu tople. Evo kako se prave bečke šnicle!

Sastojci:

  • 4 teleće šnicle 
  • 1 šolja pšeničnog brašna
  • 2 velika jaja
  • 1 šolja prezle (po mogućnosti krupne)
  • So i biber po ukusu
  • Biljno ulje za prženje
  • Kriške limuna za serviranje
  • Svež peršun, seckani, za ukras

Recept:

Stavite teleće šnicle između dva lista plastične folije. Upotrebite čekić za meso ili oklagiju da laganim udarcima stanjite kotlete dok ne budu debljine oko pola centimetra. Ovo će pomoći da se meso omekša i obezbedi ravnomerno prženje.

U tri plitke činije ili tanjira sipajte brašno, umućena jaja i prezle. Posolite i pobiberite istanjene teleće šnicle, pa ih uvaljajte redom u brašno, jaja i prezle.

Zagrejte biljno ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Želite dovoljno ulja da potpuno prekrijete dno tiganja, duboko oko centimetar. U vrelo ulje pažljivo stavite pohovane teleće šnicle, uvek u smeru "od sebe" da vas ulje ne bi prsnulo. Pržite ih oko 2-3 minuta po strani ili dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave. Uvek je bolje da pržite dve šnicle odjednom, a ne sve četiri, da ne biste pretrpali tiganj i previše spustili temperaturu ulja. 

Pržene bečke šnicle obavezno stavite na papirne ubruse da bi upili višak ulja, ali nakon toga budite brzi - služe se tople kako bi bile savršeno krckave i ukusne. Ukrasite ih limunom i peršunom i servirajte uz pire krompir, salatu ili bareno povrće. Vaše bečke šnicle su gotove, uživajte u ručku!

BONUS VIDEO:

Recept za teleće šnicle u limun sosu sa taljatelama Kurir televizija

Izvor: StvarUkusa