Ako se Bečke šnicle često mogu na naći na vašoj trpezi, verovatno ste bili u dilemi koji prilog ili sos da poslužite uz meso. Zbog toga vam predstavljamo recept za sos koji će šniclama dati još bolji ukus.

Pogledajte i recept Bečka šnicla

Potrebno je

1/4 šolje belog suvog vina

2 kašike svežeg soka od limuna

2 kašike pavlake za kuvanje

6 kašika putera

2 kašike iseckanog peršuna

Ulju u kom su se pržile šnicle dodajte vino i limunov sok i ostavite na srednjoj temperaturi da struji oko 3 minuta. Zatim dodajte i pavlaku i pustite da struji dok ne ispari polovina tečnosti, oko 1 minut. Sklonite s ringle i umešajte puter, tri puta po dve kašike, neprestano mešajući. Na kraju u sos umešajte i iseckan peršun. Sosom prelijte šnicle i ukrasite kriškama limuna. Uz šnicle i ovaj sos možete poslužiti i pečurke i svežu salatu.

Pročitajte i Napravite savršenu Bečku šniclu*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa