Ako se Bečke šnicle često mogu na naći na vašoj trpezi, verovatno ste bili u dilemi koji prilog ili sos da poslužite uz meso. Zbog toga vam predstavljamo recept za sos koji će šniclama dati još bolji ukus.
Potrebno je
1/4 šolje belog suvog vina
2 kašike svežeg soka od limuna
2 kašike pavlake za kuvanje
6 kašika putera
2 kašike iseckanog peršuna
Ulju u kom su se pržile šnicle dodajte vino i limunov sok i ostavite na srednjoj temperaturi da struji oko 3 minuta. Zatim dodajte i pavlaku i pustite da struji dok ne ispari polovina tečnosti, oko 1 minut. Sklonite s ringle i umešajte puter, tri puta po dve kašike, neprestano mešajući. Na kraju u sos umešajte i iseckan peršun. Sosom prelijte šnicle i ukrasite kriškama limuna. Uz šnicle i ovaj sos možete poslužiti i pečurke i svežu salatu.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem