Posni poh se pravi lako, a kisela voda se koristi umesto jaja i na taj način vezuje sve sastojke zajedno, da se ne raspadnu.
Sastojci:
- 250 ml kisele vode
- 5 kašika prezli
- 3 kašike palente
- 4 kašike brašna
- 1 kašičica slatke paprike
- malo tucane paprike
- 2 kašike senfa
- so i biber, po ukusu
Recept za posni poh:
Kako biste napravili posni poh pomešajte palentu, brašno, slatku i tucanu papriku, i dodajte svemu senf i kiselu vodu.
Dodajte soli i bibera po ukusu, a nakon toga sve dobro promešajte. Uvaljajate povrće ili ribu u dobijenu smesu, pa potom uvaljajte u prezle. Pržite u dubokom ulju ili pecite u rerni. Možda će vas zanimati i trikovi za pravljenje ukrasa za pogaču.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Pita od lišća vinove loze bez kora – grčko jelo koje osvaja na prvi zalogaj
Starinski kolač sa kajsijama i grizom
Pasta sa mlevenim mesom i paradajz sosom
Pita sa paradajzom i sirom
Letnji tart sa svežim voćem