Posni poh se pravi lako, a kisela voda se koristi umesto jaja i na taj način vezuje sve sastojke zajedno, da se ne raspadnu.

Sastojci:

  • 250 ml kisele vode
  • 5 kašika prezli
  • 3 kašike palente
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašičica slatke paprike
  • malo tucane paprike
  • 2 kašike senfa
  • so i biber, po ukusu

Recept za posni poh:

Kako biste napravili posni poh pomešajte palentu, brašno, slatku i tucanu papriku, i dodajte svemu senf i kiselu vodu.

Dodajte soli i bibera po ukusu, a nakon toga sve dobro promešajte. Uvaljajate povrće ili ribu u dobijenu smesu, pa potom uvaljajte u prezle. Pržite u dubokom ulju ili pecite u rerni. Možda će vas zanimati i trikovi za pravljenje ukrasa za pogaču.

Pročitajte trik da se knedle za supu ne raspadaju i da ne budu tvrde

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka

StvarUkusa