Trik da knedle za supu ne budu ni previše mekane, ni tvrde je u tome da u smesu ubacite prašak za pecivo. Tako neće ostati tvrde i narašće tokom kuvanja. Uvek je bitno da ih ubacujete u supu neposredno pre nego što provri.
Dok čeka da supa provri obavezno smesu prekrijte folijom, kako se ne bi stvorila korica. Bitno je i da smesa bude gušća, kako bi mogla da se oblikuje knedla kada je zahvatite kašičicom. Kašičicu kojom ćete ubacivati knedle prvo ubacite u supu, kako bi bila vruća i tako će knedle same kliziti u šerpu.
Kada zahvatite smesu kafenom kašičicom, malo izvaljajte o rub šerpe i tako ćete da oblikujete knedlu. Iskusni kuvari takođe smatraju da je tajna uspešnih knedli u tome što prvo umutite belanca, pa dodate žumanca.
Sastojci:
- 1 jaje
- 5 supenih kašika griza
- prstohvat soli
- 1 kašičica ulja
Recept za knedle za supu
Knedle napravite tako što ćete prvo da odvojite belance od žumanca. Belance umutite viljuškom penasto, pa dodajte žumance i opet umutite viljuškom. Dodajte so, ulje i postepeno ubacujte griz.
Kada izmešate, prekrijte smesu i nakon toga ubacujte u supu pre nego što proključa. Na kašičicu uzmite malo smese, izvaljajte o rub šerpe i pustite da sklizne u supu. Knedle se kuvaju oko 10-15 minuta. Možda ćete želeti da napravite češke knedle za supu.
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Posna slavska salata sa prokeljom
Novogodišnji makaroni sa ukusom cimet rolnica
Posne kokos štanglice za Svetog Nikolu
Telekom Srbija dobitnik priznanja: Još jedna nagrada za projekat „Dečji svet je veći od ekrana“
Posne ćufte od pasulja za Svetog Nikolu