Trik da knedle za supu ne budu ni previše mekane, ni tvrde je u tome da u smesu ubacite prašak za pecivo. Tako neće ostati tvrde i narašće tokom kuvanja. Uvek je bitno da ih ubacujete u supu neposredno pre nego što provri.

Dok čeka da supa provri obavezno smesu prekrijte folijom, kako se ne bi stvorila korica. Bitno je i da smesa bude gušća, kako bi mogla da se oblikuje knedla kada je zahvatite kašičicom. Kašičicu kojom ćete ubacivati knedle prvo ubacite u supu, kako bi bila vruća i tako će knedle same kliziti u šerpu.

Kada zahvatite smesu kafenom kašičicom, malo izvaljajte o rub šerpe i tako ćete da oblikujete knedlu. Iskusni kuvari takođe smatraju da je tajna uspešnih knedli u tome što prvo umutite belanca, pa dodate žumanca.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 5 supenih kašika griza
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ulja

Recept za knedle za supu

Knedle napravite tako što ćete prvo da odvojite belance od žumanca. Belance umutite viljuškom penasto, pa dodajte žumance i opet umutite viljuškom. Dodajte so, ulje i postepeno ubacujte griz.

Kada izmešate, prekrijte smesu i nakon toga ubacujte u supu pre nego što proključa. Na kašičicu uzmite malo smese, izvaljajte o rub šerpe i pustite da sklizne u supu. Knedle se kuvaju oko 10-15 minuta. Možda ćete želeti da napravite češke knedle za supu.

Pročitajte kako da napravite originalne italijanske knedle sa spanaćem

BONUS VIDEO

Instagram/appetizing.tv Trik da napravite pomfrit bolji nego iz Meka

 StvarUkusa