Zapečeno belo meso sa sirom u crvenom sosu

Probajte ovaj sočni specijalitet – belo meso zapečeno u bogatom crvenom sosu sa mocarelom i aromatičnim začinima.
Zapečeno belo meso sa sirom u crvenom sosu Foto: Printscreen/Youtube/Essen & Genuss

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • So i biber po ukusu
  • 1 kašičica karija
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 glavica crnog luka, iseckana
  • 2 paradajza, iseckana
  • Mešane paprike po želji, iseckane
  • Svež bosiljak i svež peršun po ukusu
  • 200 g mocarele, isečene na kriške

Priprema:

Ako volite jela koja se brzo spremaju, a ukusom ostavljaju utisak kao da ste se baš potrudili – ovo zapečeno belo meso sa sirom i crvenim sosom je pun pogodak.

Savet:

Ako volite pikantnije, u sos možete dodati i malo ljute papričice ili tucane paprike.

Posolite i pobiberite pileći file, začinite karijem i složite u vatrostalnu posudu.

U blender stavite crni i beli luk, paradajz, mešane paprike, majonez, pavlaku, senf, bosiljak, peršun i još malo soli i bibera. Izmiksajte sve dok ne dobijete glatki crveni sos. Prelijte sos preko mesa. Preko svega poređajte kriške mocarele ili je izrendajte.

Zapecite u rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok sir ne porumeni. Ovo jelo odlično ide uz svežu salatu ili blagi krompir pire.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor: Instagram/appetizing.tv