Sastojci:
Za meso i fil:
- 400 g pilećeg filea
- 1 patlidžan
- 1 paprika
- Manja glavica brokolija
- 150 g kačkavalja ili trapista
- 2 čena belog luka
- 2 kašike majoneza
- Prstohvat origana
- So, biber po ukusu
- Seckani peršun
Za prilog:
- 3–4 krompira
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica slatke paprike
- So, biber po ukusu
- Mirođija po želji
Priprema:
Jednostavno i hranljivo jelo koje se topi u ustima, a sve što vam treba je malo povrća, sir i dobar komad belog mesa. Prilog od krompira začinjen mirođijom zaokružuje ukus i čini obrok kompletnim.
Istucite pileći file čekićem za meso, pa ga posolite, pobiberite i pospite paprikom i origanom.
Patlidžan, papriku i brokoli sitno iseckajte. U činiji pomešajte povrće, rendani sir, majonez i sitno seckan beli luk. Na svaki komad mesa namažite pripremljenu smesu.
Ređajte u pleh obložen papirom i pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumeni.
Za prilog krompir isecite na kriške, pomešajte sa začinima, belim lukom i mirođijom, pa pecite zajedno s mesom ili posebno.
Bonus video