Trik za savršeno belo meso - premažite ga filom od majoneza, sira i povrća i biće neverovatno sočno

Zapečeno belo meso sa sirom i povrćem pravi je porodični obrok.
Belo meso iz rerne Foto: Printscreen/Youtube/Savory Meats

Sastojci:

Za meso i fil:

  • 400 g pilećeg filea
  • 1 patlidžan
  • 1 paprika
  • Manja glavica brokolija
  • 150 g kačkavalja ili trapista
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike majoneza
  • Prstohvat origana
  • So, biber po ukusu
  • Seckani peršun

Za prilog:

  • 3–4 krompira
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • So, biber po ukusu
  • Mirođija po želji

Priprema:

Jednostavno i hranljivo jelo koje se topi u ustima, a sve što vam treba je malo povrća, sir i dobar komad belog mesa. Prilog od krompira začinjen mirođijom zaokružuje ukus i čini obrok kompletnim.

Savet:

Koristite papir za pečenje i malo ulja kako bi sve ostalo sočno, a bez dodatnog prskanja rerne.

Istucite pileći file čekićem za meso, pa ga posolite, pobiberite i pospite paprikom i origanom.

Patlidžan, papriku i brokoli sitno iseckajte. U činiji pomešajte povrće, rendani sir, majonez i sitno seckan beli luk. Na svaki komad mesa namažite pripremljenu smesu.

Ređajte u pleh obložen papirom i pecite u rerni na 200°C oko 25 minuta, dok ne porumeni.

Za prilog krompir isecite na kriške, pomešajte sa začinima, belim lukom i mirođijom, pa pecite zajedno s mesom ili posebno.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom Izvor: Instagram/sara.haven