Šnicle kao iz restorana – trikovi za savršeno sočno meso

Mekane i sočne šnicle koje mirišu na restoran, a prave se kod kuće.
Šnicle kao iz restorana – trikovi za savršeno sočno meso Foto: Printscreen/Youtube/Claudia Oliveira Receitas

Domaće šnicle ne moraju da zaostaju za onima iz najboljih restorana. Ako ih pripremite na pravi način, biće mekane, sočne i prepune ukusa. Ovaj recept sa jednostavnim začinima pretvara obično meso u pravo gurmansko zadovoljstvo.

Osnovne informacije

Kuhinja: domaća 

Tip jela: glavno jelo

Ukupno vreme pripreme: 50 minuta (20 min priprema + 30 min marinada)

Broj porcija: 4

Kalorije po porciji: oko 310 kcal

Nivo težine: lako

Sastojci:

  • 600 g bifteka ili šnicli od buta 
  • 1 ravna kašičica soli
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica aleve paprike 
  • Šaka seckanog svežeg peršuna 
  • Malo ulja za prženje
  • 1 kašika brašna za zapršku
Savet:

Nemojte peći šnicle na jakoj vatri jer će spolja brzo izgoreti, a iznutra ostati žilave – srednja temperatura čini meso savršeno mekanim.

Priprema:

Priprema mesa:

Operite i isecite meso na tanke šnicle, pa ih nežno izlupajte kuhinjskim čekićem.

Marinada:

U činiji pomešajte sitno seckani beli luk, rendani crni luk, so, alevu papriku i peršun. Dodajte šnicle i dobro utrljajte začine u meso. Ostavite poklopljeno 30 minuta (ako imate vremena, i duže).

Prženje:

Ugrejte malo ulja u tiganju i pecite šnicle na srednjoj temperaturi po 3–4 minuta sa svake strane, dok ne dobiju zlatnu koricu. Zatim dodajte čašu vode i kad skoro ispari, dodajte kašiku brašnarazmućenu u pola čaše vode kako bi se sos zgusnuo.

Serviranje:

Poslužite uz pire krompir, grilovano povrće ili svežu salatu.

Ove šnicle kao iz restorana pravi su dokaz da se od jednostavnih sastojaka može dobiti vrhunski obrok.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za teleće šnicle u limun sosu sa taljatelama Izvor: Kurir televizija