POHOVANI TOPLI SENDVIČ: Gurmanski obrok koji osvaja na prvi zalogaj - svi će vam tražiti recept

Pohovani topli sendvič možete da jedete za doručak ili večeru.

Printscreen/YT/Home kitchen with Danny

Kada se vratite gladni sa posla i želite da prirpremite nešto ukusno i brzo, pravi izbor je pohovani topli sendvič. Bolji je i od prženica, a napravićete za tili čas. Deca će ga obožavati, a sa čašom jogurta je pun pogodak. 

Sastojci:

  • 6 kriški tost hleba 
  • krem sir 
  • šunke 
  • tvrdi sir 
  • 2 jajeta 
  • 20 ml mleka 
  • 20 g maslaca 

Priprema: 

Skinite koricu sa tost hleba, pa jedno parče namažite krem sirom, stavite šunku, pa preko sir. Zatim preko stavite parče hleba, premažite krem sirom, pa stavite šunku i sir. Jednu šnitu namazati krem sirom, staviti parče šunke i sira, na vrh staviti drugu krišku hleba koju smo takođe premazali krem sirom, pa stavite parče šunke i sira. I na kraju stavite treću krišku. Umutite jaja sa mlekom i malo soli. Umočite sendviče u smesu i ispecite u tiganju u kojem ste istopili puter. 

Izvor: Stvar ukusa