Od jaja, jogurta i skroba napravite odlično jelo koje podseća na omlet, fokaču ili hleb, ali kako ne sadrži brašno možemo ovo jelo nazvati lažni hleb. Sastojke umutite i sipajte u tepsiju, pa ispecite. Ako želite da obogatite ukus pored tunjevine, paradajza i maslina dodajte još neko povrće po želji.
Sastojci:
1 jaje
120 g jogurta
3 kašike kukuruznog skroba
100 g tvrdog sira
80 g tunjevine
čeri paradajz
zelene masline
majčina dušica
Priprema:
U posudi pomešajte jaje, jogurt, skrob, rendani sir i dobro promešajte. Dobijenu smesu sipajte u kalup koji ste obložili pek papirom i malo nauljili. Pospite preostalim rendanim sirom i poređajte čeri isečen na pola i isečene masline, pa pospite majčinom dušicom. Pecite na 180°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus