Napravite savršen obrok od jednostavnih sastojaka kratko vreme. Ova kaserola od kupusa može se jesti za večeru, ali i za ručak uz neko meso na primer. Izutetno je lagana, puna povrća, a priprema nikad jednostavnija. I manje iskusnim domaćicama će ova kaserola uspeti iz prvog pokušaja.

  • Sastojci:
  • 500 g kupusa
  • 1 šargarepa
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • biber, so, mirođija
  • Nadev:
  • 3 jajeta
  • 100 g jogurta ili pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika kukuruznog skroba
  • na vrh kašičice sode bikarbone
  • so

Priprema:

Kupus isecite kao za salatu, stavite ga u činiju i prelijte vrelom vodom. Ostavite tako 5-10 minuta da omekša. Potom procedite i u tu istu činiju sa kupusom dodajte rendanu šargarepu. Dodajte so, biber, beli luk i mirođiju pa promešajte. Nauljite posudu u kojoj ćete peći i sipajte smesu od kupusa. U posebnoj činiju umutite jaja, dodajte jogurt, majonez, brašno, skrob, so i sodu. sve dobro pomešajte i prelijte smesu od kupusa. Pecite na 180 stepeni 35 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE