Napravite savršen obrok od jednostavnih sastojaka kratko vreme. Ova kaserola od kupusa može se jesti za večeru, ali i za ručak uz neko meso na primer. Izutetno je lagana, puna povrća, a priprema nikad jednostavnija. I manje iskusnim domaćicama će ova kaserola uspeti iz prvog pokušaja.
- Sastojci:
- 500 g kupusa
- 1 šargarepa
- 2 kašičice belog luka u prahu
- biber, so, mirođija
- Nadev:
- 3 jajeta
- 100 g jogurta ili pavlake
- 2 kašike majoneza
- 3 kašike brašna
- 1 kašika kukuruznog skroba
- na vrh kašičice sode bikarbone
- so
Priprema:
Kupus isecite kao za salatu, stavite ga u činiju i prelijte vrelom vodom. Ostavite tako 5-10 minuta da omekša. Potom procedite i u tu istu činiju sa kupusom dodajte rendanu šargarepu. Dodajte so, biber, beli luk i mirođiju pa promešajte. Nauljite posudu u kojoj ćete peći i sipajte smesu od kupusa. U posebnoj činiju umutite jaja, dodajte jogurt, majonez, brašno, skrob, so i sodu. sve dobro pomešajte i prelijte smesu od kupusa. Pecite na 180 stepeni 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus