Voćni krem je desertni namaz i preliv koji se obično pravi od citrusnog voća, kao što su limun, limeta, pomorandža, grejpfrut ili mandarina. Ostale varijacije ukusa uključuju marakuju, mango i bobice kao što su maline, brusnice ili kupine. Osnovni sastojci su umućena žumanca, šećer, voćni sok i kora, koji se zajedno lagano kuvaju dok se ne zgusnu, a zatim se ohlade, formirajući mekan, glatki, aromatičan namaz.
U Engleskoj krajem 19. i početkom 20. veka, domaći limun krem se tradicionalno služio sa hlebom ili pogačicama uz popodnevni čaj kao alternativa džemu i kao fil za kolače, peciva i torte. Domaći limun krem se obično pravio u malim količinama jer nije mogao da stoji dugo kao džem. U modernije vreme, veće količine su postale moguće zbog upotrebe hlađenja.
- Sastojci:
- 4 jajeta
- 270 g šećera
- 180 ml limunovog soka
- korica 4 limuna
- 150 g rastopljenog putera
Priprema:
U šerpici umutite jaja, dodajte šećer i limunov sok. Dobro promešajte da se šečer otopi. Zatim dodajte limunovu koricu i otopljen puter. Stavite na ringlu i stalno mešajte dok ne proključa. Sklonite sa ringle pa procedite. Stavite u teglu ili podudu sa hermetičkim zatvaračem. Čuvajte u frižideru do 7 dana.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem