Slatki mafini su odavno osvojili svet, a sve popularniji postaju i slani. Oni su izuzetno praktični jer mogu da se prave od skoro svake namirnice, pitanje je samo ko šta voli. Mi predlažemo da isprobate i ove neodoljive mafine od pire krompira punjene povrćem, kuvanim jajima i feta sirom. Neverovatno su ukusni, a super su kao predjelo, ali i doručak ili večera.
- Sastojci:
- 4 krompira
- 3 jajeta
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 1 zelena paprika
- 1/2 crvene paprike
- 100 g feta sira
- 100 g brašna
- 100 g tvrdog sira
Priprema:
U jednu šerpu stavite iseckani krompir, a u drugu 2 jajeta da se kuvaju. U zagrejanom tiganju na malo ulja propržite seckani crni luk. Zatim dodajte sekcanu šargarepu i paprike. Dinstajte dok povrće ne omekša. Sipajte u posudu i dodajte seckani feta sir. Dodajte i seckana kuvana jaja. Krompir ispasirajte, pa dodajte jaje i brašno i dobro promešajte. Nauljite kalup za mafine, pa nauljenom kašikom sipajte pire krompir. Preko stavite povrće i pospite rendanim sirom. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus