Posle praznika i teške hrane vreme je da oporavite organizam. Napravite izuzetno zdravu i okrepljujuću čorbu od 3 vrste luka.Ova preukusna čorba pomoći će vam da se očistite od toksina, kao i da ojačate imunititet. Priprema je jednostavna i ne zahteva puno vremena, a čorba je još ukusnija ako je poslužite sa krutonima.
- Sastojci:
- 2 srednja krompira
- 1 crni luk
- 1 veliki praziluk
- 2 glavice belog luka
- 7 šolja pilećeg bujona
- 1/2 kašičice suvih listova timijana
- 1/2 šolje pavlake ua kuvanje
- 1/2 šolje maslinovog ulja
- 1 veza peršuna
- 6 kriški hleba
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk, kao i praziluk. U šerpu sipajte maslinovo ulje, pa dodajte crni luk i praziluk, kao i sušeni timijan. Dinstajte dok ne porumeni, pa dodajte beli luk. Smanjite temeperaturu i dinstajte nekih 15 minuta. Zatim dodajte isečeni krompir i pileći bujon (pomešajte kocku supe sa vrelom vodom). Posolite i pobiberite, promešajte, pa poklopite i kuvajte nekih pola sata. Onda sipajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte. Ostavite još 5 minuta na šporetu, pa sve sastojke dobro izblendirajte. U tiganju propržite hleb iseckan na kockice. Poslužite supu sa krutonima i seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem