Spanać spada u zdravo povrće koje sprema za nekih 10 minuta. Ono što je dobro je što možete da ga kuvate, pečete, ali i da ga jedete sirovog u nekoj salati. Obično se služi kao prilog, a srpske domaćice ga godinama spremaju na isti način. Naš predlog je da ga napravite u bešamel sosu sa rendanim sirom koji se razvlači. Nije potrebno ništa da poslužite uz ovako pripremljeno jelo, ali ako želite možete meso, viršle, jaja...
- Sastojci:
- 5 kašika neslanog putera
- 4 čena belog luka
- 1 crni luk
- 1/4 šolje brašna
- 1 i 1/4 šolje mleka
- prstohvat muskatnog oraščića
- 450 g bebi spanaća
- 85 g tvrdog sira
Priprema:
Istopite puter, pa dodajte seckani crni luk. Kada on omekša dodajte mleveni beli luk i brašno. Pržite minut, dva, ali pazite da ne zagori. Sve vreme mešajte. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se sos ne zgusne. Sve vreme mešajte, a posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Zatim dodjate dobro opran i osušen spanać. Posolite i pobiberite, pa poklopite. Posle minut skinite poklopac, pa dobro promešajte, da se sastojci sjedine. Kada se spanać malo skuva dodajte rendani sir i opet promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus