Spanać spada u zdravo povrće koje sprema za nekih 10 minuta. Ono što je dobro je što možete da ga kuvate, pečete, ali i da ga jedete sirovog u nekoj salati. Obično se služi kao prilog, a srpske domaćice ga godinama spremaju na isti način. Naš predlog je da ga napravite u bešamel sosu sa rendanim sirom koji se razvlači. Nije potrebno ništa da poslužite uz ovako pripremljeno jelo, ali ako želite možete meso, viršle, jaja...

  • Sastojci: 
  • 5 kašika neslanog putera 
  • 4 čena belog luka 
  • 1 crni luk
  • 1/4 šolje brašna 
  • 1 i 1/4 šolje mleka 
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • 450 g bebi spanaća 
  • 85 g tvrdog sira 

Priprema:
Istopite puter, pa dodajte seckani crni luk. Kada on omekša dodajte mleveni beli luk i brašno. Pržite minut, dva, ali pazite da ne zagori. Sve vreme mešajte. Zatim sipajte mleko i kuvajte dok se sos ne zgusne. Sve vreme mešajte, a posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Zatim dodjate dobro opran i osušen spanać. Posolite i pobiberite, pa poklopite. Posle minut skinite poklopac, pa dobro promešajte, da se sastojci sjedine. Kada se spanać malo skuva dodajte rendani sir i opet promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE