Svaka zemlja ima neki svoje recept za musaku, a ovo jelo kod nas se sprema od krompira i mlevenog mesa. Italijani je prave slično kao i mi, a danas vam predlažemo da isprobate njihov recept za musaku od krompira, crnog luka i sira.  A ako volite pikantnu hranu, onda obavezno dodajte i ljutu papričicu. Toliko je ukusna da ćete sipati repete, a sastojci su baš jeftini. 

  • Sastojci: 
  • 950 g krompira
  • 500 g ljubičastog luka
  • 1 ljuta papričica  
  • 6 parčića tvrdog sira 

Priprema:
Isecite na baš tanke kolutove, pa stavite u posudu, posolite i prelijte ključalom vodom. Promšejate, poklopite i ostavite 30 minuta. Ljubičasti luk isecite na kolutove, a onda propržite u nauljenom tiganju. Dodajte sitno seckanu ljutu papričicu. Istopite puter u tiganju, pa poređajte polovinu kolutova krompira. Preko stavite sir, pa prženi luk i poravnajte. Opet stavite sir i poređajte drugi sloj krompira. Pokrijte pek papirom i lepo ga uglavite, pa onda pržite 5 minuta. Zatim pecite u rerni na 200°C oko 50 minuta pokriveno, pa skinite pek papir i pecite još 10 minuta.

Izvor: Stvar ukusa