Svaka zemlja ima neki svoje recept za musaku, a ovo jelo kod nas se sprema od krompira i mlevenog mesa. Italijani je prave slično kao i mi, a danas vam predlažemo da isprobate njihov recept za musaku od krompira, crnog luka i sira. A ako volite pikantnu hranu, onda obavezno dodajte i ljutu papričicu. Toliko je ukusna da ćete sipati repete, a sastojci su baš jeftini.
- Sastojci:
- 950 g krompira
- 500 g ljubičastog luka
- 1 ljuta papričica
- 6 parčića tvrdog sira
Priprema:
Isecite na baš tanke kolutove, pa stavite u posudu, posolite i prelijte ključalom vodom. Promšejate, poklopite i ostavite 30 minuta. Ljubičasti luk isecite na kolutove, a onda propržite u nauljenom tiganju. Dodajte sitno seckanu ljutu papričicu. Istopite puter u tiganju, pa poređajte polovinu kolutova krompira. Preko stavite sir, pa prženi luk i poravnajte. Opet stavite sir i poređajte drugi sloj krompira. Pokrijte pek papirom i lepo ga uglavite, pa onda pržite 5 minuta. Zatim pecite u rerni na 200°C oko 50 minuta pokriveno, pa skinite pek papir i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem