Sastojci:
za testo:
- 3 jajeta
- 1 kašičica šećera
- ½ kašičice soli
- 300 ml mleka
- 2 kašike biljnog ulja (može i maslinovo)
- 140 g brašna
Fil:
- 1 paradajz
- 1 konzerva tune
- Šaka svežeg spanaća
- 1 crveni luk
- 100 g sira (kačkavalj ili neki po izboru)
Priprema:
Kad vam se jede pica, a nemate vremena da mesite i čekate da testo naraste, ovaj recept je pravo rešenje. Sve se umuti u jednoj činiji, prelije u pleh, doda omiljeni fil i za 15 minuta imate mirisnu, domaću picu koja se topi u ustima. Idealna je za brzi ručak, večeru ili iznenadne goste.
Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte mleko, ulje i na kraju postepeno umešajte brašno dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Preko poređajte paradajz isečen na kolutove, tunjevinu, spanać, luk i izrendani sir.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni.
Bonus video
