Sastojci:

za testo:

  • 3 jajeta
  • 1 kašičica šećera
  • ½ kašičice soli
  • 300 ml mleka
  • 2 kašike biljnog ulja (može i maslinovo)
  • 140 g brašna

Fil:

  • 1 paradajz
  • 1 konzerva tune
  • Šaka svežeg spanaća
  • 1 crveni luk
  • 100 g sira (kačkavalj ili neki po izboru)

Priprema:

Kad vam se jede pica, a nemate vremena da mesite i čekate da testo naraste, ovaj recept je pravo rešenje. Sve se umuti u jednoj činiji, prelije u pleh, doda omiljeni fil i za 15 minuta imate mirisnu, domaću picu koja se topi u ustima. Idealna je za brzi ručak, večeru ili iznenadne goste.

Savet:

Picu možete filovati po sopstvenom ukusu i željama.

Umutite jaja sa šećerom i solju. Dodajte mleko, ulje i na kraju postepeno umešajte brašno dok ne dobijete glatku smesu. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Preko poređajte paradajz isečen na kolutove, tunjevinu, spanać, luk i izrendani sir.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni.

Bonus video

00:51
recept za brzu picu iz tiganja Izvor: instagram/cookistwow