Sastojci:
Za testo:
- 250 ml kefira
- 160 g brašna
- 1 jaje
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašika biljnog ulja
Za fil:
- 160 g sira
- 150 g šunke
- 3 - 4 šampinjona
- po ukusu crnog luka
Priprema:
Ova pica je pravi spas kad nemate vremena da mesite testo – sve se samo izmeša, izlije u pleh i peče. Tečno testo je mekano, a fil bogat i sočan. Idealan brzinski ručak ili večera.
Umutite jaje sa kefirom, uljem, solju i šećerom. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i promešajte da dobijete glatku tečnu masu, gušću od smese za palačinke.
Iseckajte šunku, sir, pečurke i crni luk.
Podmažite pleh (ili obložite papirom za pečenje) i sipajte testo. Ravnomerno rasporedite fil preko tečnog testa. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne porumeni.
Bonus video
Jednostavna salata sa avokadom i povrćem - svi će tražiti recept
Recept za najbrže palačinke od griza
Letnja krem čorba sa tikvicama i crvenim sočivom
Mekani kolač sa šumskim voćem
Napoleon torta u čaši – zaboravite klasične kore, ovo je još lakše i ukusnije