Sastojci:

Za testo:

  • 250 ml kefira
  • 160 g brašna
  • 1 jaje
  • pola kašičice soli
  • pola kašičice šećera
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašika biljnog ulja

Za fil:

  • 160 g sira
  • 150 g šunke
  • 3 - 4 šampinjona
  • po ukusu crnog luka

Priprema:

Ova pica je pravi spas kad nemate vremena da mesite testo – sve se samo izmeša, izlije u pleh i peče. Tečno testo je mekano, a fil bogat i sočan. Idealan brzinski ručak ili večera.

Savet:

Možete dodati i malo rendanog kačkavalja odozgo pred kraj pečenja za zlatnu koricu.

Umutite jaje sa kefirom, uljem, solju i šećerom. Dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i promešajte da dobijete glatku tečnu masu, gušću od smese za palačinke.

Iseckajte šunku, sir, pečurke i crni luk.

Podmažite pleh (ili obložite papirom za pečenje) i sipajte testo. Ravnomerno rasporedite fil preko tečnog testa. Pecite u unapred zagrejanoj rerni na 180°C oko 25–30 minuta, dok ne porumeni.

Bonus video

Recept za hrskave pica štapiće od lisnatog testa Izvor: Recept za hrskave pica štapiće od lisnatog testa