Sastojci:
- 4 jajeta
- So, po ukusu
- 2–3 čeri paradajza
- Šaka svežeg spanaća
- Sir po izboru
Priprema:
Pripremite lagani i ukusni obrok za svega nekoliko minuta uz pomoć friteze na vruć vazduh. Ova brza fritata je savršena za doručak, užinu ili laganu večeru – mekana iznutra, a lepo zapečena spolja, puna svežih sastojaka i topljenog sira.
Obložite korpu friteze papirom za pečenje. Razbijte jaja direktno u obloženu korpu i posolite po ukusu. Iseckajte čeri paradajz na sitno, iskidajte spanać, pa dodajte sve preko jaja. Isecite sir na komadiće ili narendajte, pa rasporedite po površini. Pecite na 180°C oko 5–7 minuta, u zavisnosti od toga koliko čvrsta želite da jaja budu. Pažljivo izvadite fritatu, poslužite toplo i uživajte odmah.
Bonus video
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini