Sastojci:
- 1 celo jaje
- 3 kašike šećera
- 2 kašičice suvog kvasca
- 1 šolja svežeg mleka
- 1/4 šolje ulja (bilo koje biljno ulje za kuvanje)
- 400 g brašna
- pola kašičice soli
Priprema:
Priprema hleba u air fryer-u je brza i jednostavna alternativa tradicionalnom pečenju u rerni. Sa minimalnim trudom, dobićete hleb sa hrskavom koricom i mekanom unutrašnjosti, savršen za sve prilike. Idealno je rešenje kada želite svež, domaći hleb bez potrebe za dugim čekanjem. Bilo da ste početnik u pečenju ili jednostavno želite da ubrzate proces, hleb iz air fryera je odlična opcija za ukusnu užinu, doručak ili prilog uz obrok.
U velikoj činiji pomešajte mlako mleko, šećer, jaje, ulje, i kvasac. Dobro promešajte da se sve sjedini. Dodajte brašno i so, pa mešajte dok ne dobijete glatko i mekano testo.
Testo ostavite da odmara oko 30 minuta, kako bi kvasac mogao da deluje. Nakon toga, oblikujte testo po želji (kao veknu hleba ili manje pogačice). Stavite oblikovano testo u prethodno zagrejanu fritezu na vazduhu. Pecite na 125°C oko 10 minuta.
Napomena:Ako je potrebno, produžite vreme pečenja. Po želji, okrenite hleb nakon što postane smeđi na vrhu, i nastavite da ga pečete još nekoliko minuta dok ne dobije lepu zlatnu boju i sa donje strane.
Bonus video
Posne ćufte od sočiva u belom sosu
Prolećne pljeskavice od cvekle, tikvica i karfiola
Domaći ekleri koji se tope u ustima
Na etiketi sve piše, ali malo ko obraća pažnju – da li pravilno čuvate ulje?
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi