Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 crvena paprika, očišćena od semenki i iseckana na kockice
- 150 g špageta
- 250 g tikvica, rendanih
- 2 čena belog luka, sitno rendana
- 1 limun, rendana kora i iseceđen sok
- 15 g bosiljka, sitno seckanog
- 25 g kikirikija, prepečenog
- 2 kašike sitno rendanog parmezana
Recept za lagane špagete sa paprikom i tikvicama:
Za špagete, prvo zagrejte ulje u velikom tiganju. Dodajte papriku i pržite 5 minuta. U međuvremenu, kuvajte testeninu 10-12 minuta dok ne omekša.
Dodajte rendane tikvice i beli luk paprici i pržite, često mešajući, 10-15 minuta dok tikvice potpuno ne omekšaju. Umešajte koru i sok od limuna, bosiljak i špagete (sačuvajte malo vode od testenine) i promešajte, dodajući malo vode od kuvanja testenine.
Dodajte prepečeni kikiriki, zatim kašikom sipajte u činije i servirajte sa parmezanom posutim odozgo. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zapečene špagete sa belim mesom i šampinjonima.
Pročitajte kako se prave špagete sa paradajzom i bosiljkom za post na vodi
BONUS VIDEO
StvarUkusa
