ŠTA DA KUVAM? Piletina u sočnoj marinadi zapečena sa krompirom i pečurkama - recept koji je zaludeo sve (VIDEO)

Krompir iz rerne u kombnaciji sa belim mesom čine savršen spoj

Printscreen/YT/Quick simple i delicious

Kada god pitate decu šta žele da ručaju oni kao iz topa kažu belo meso i krompiriće. Sada im pripremite ovaj zanimljiv ručak sa njihovim omiljenim namirnicama, koji ćete pripremiti očas posla

Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea 
  • 150 g jogurta 
  • 2 krompira 
  • 1 mladi luk 
  • 5 šampinjona 
  • 60 ml maslinovog ulja 
  • so, biber, začinska paprika 
  • 1 kašičica senfa 
  • 2 čena belog luka 
  • malo mocarele ili čedar sira (po želji) 

Priprema:

Pileći file zasecite, a u posudi pomešajte jogurt, ulje, so, biber, začinsku papriku, senf i rendani beli luk, a zatim dodajte meso. Lepo uvaljajte u marinadu, pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru sat vremena. 

Krompir isecite na kolutove, luk na sitnije komade, a pečurke na kriške. Tepsiju nauljite, pa prvo poređajte krompir, pa preko luk, onda i pečurke. Na kraju stavite meso i sipajte preostalu marinadu preko. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 45 minuta do sat vremena. Pred kraj dodajte rendanu mocarelu ili čedar i zapecite dok se ne istopi. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs