RUČAK ZA MANJE OD 300 DINARA: Pljeskavice od tikvica sa šargarepom + recept za kremast sos

Pohovane tikvice su idealni letnji obrok.

Printscreen/Youtube/The Perfect Home

Tikvice nude pregršt mogućnosti za kombinovanje sa ostalim namirnicama, ali i pripremu, koja je obično vrlo jednostavna. Predlažemo vam recept za pljeskavice od tikvica sa šargarepom i lukom.

Sastojci:

  • 3 šargarepe
  • 2 tikvice
  • 2 jaja
  • 1/2 luka (po želji)
  • 80 g brašna 
  • ulje i so
  • 3 kašike grčkog jogurta
  • 1 kašika senfa

Priprema:

Šargarepu i tikve izrendajte. Stavite povrće u cediljku, posolite i ostavite da odmara 10 minuta kako bi otpustilo višak vode. Ukoliko volite luk iseckajte i njega i dodajte povrću. Umutite 2 jaja i dodajte ih povrću. Dodajte brašno i sipajte mešavinu povrća u podmazan tiganj po jednu supenu kašiku. Lagano zgnječite testo i pecite po 3 minuta sa svake strane
Napravite sos tako što ćete pomešati 3 kašike jogurta sa 1 kašikom senfa. Prijatno!

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: Stvarukusa.rs