Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREDIVNO

KADA PROBATE OVAKO NIKADA IH VIŠE NEĆETE PRŽITI ILI POHOVATI U TIGANJU: Tikvice iz rerne prelivene sosom od jogurta

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Kada jednom probate tikvice na ovaj način nikada više nećete praviti drugačije

Izvor: Shutterstock

Tikvice su sada jeftine i zato je idealno vreme da spremate jela sa omiljenim povrćem. 

Sastojci:

  • 4 srednje tikvice
  • 1 šolja parmezana
  • 1 šolja prezli 
  • origano
  • svež bosiljak 
  • 2 čena belog luka 

Za sos:

  • 240 ml jogurta
  • 1 čen belog luka 
  • svež korijander

Možda će vas zanimati

Priprema:

Tikvice isecite na deblje kriške, pa ih nauljite sa maslinovim ulje. U pliću posudu sipajte parmezan, prezle, rorigano, so, iscepkan bosiljak i izrendan beli luk. Sve lepo promešajte, pa uvaljajte tikvice sa obe strane u tu smesu. Tikvice moraju da budu nauljene sa obe strane. Poređajte u pleh i pecite na 200°C nekih 15 minuta. 

Za sos: Pomešajte jogurt, rendani beli luk i iseckani korijander. Sjedinite i sos je gotov. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs

Pročitajte još

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti