RUČAK BEZ MESA KOJI OBOŽAVAJU I NAJVEĆI GURMANI:Kupus iz rerne kakav niste probali,a nećete se postideti ni pred gostima

Ako se pitate šta za ručak, onde spremite zapečeni kupus. Postoje i oni koji ne mogu da se odreknu mesa, pa zapečeni kupus možete da poslužite sa roštiljem ili nekom krmenadlom.

Shutterstock

Umesto klasičnih jela sa svežim kupusom kao što je npr. slatki kupus pripremite ovaj zapečeni. Oduševiće vas hrskava spoljašnost i mekana unutrašnjost. 

Još kada pospete parmezanom, orasima i svežim biljem, ukus će biti nezaboravan. 

Sastojci:

  • 1 mala glavica kupusa
  • 50-70 ml maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka 
  • 1/3 šoljice oraha
  • 1-2 kašike balzamika 
  • malo parmezana

Priprema:

Isecite kupus na na kriške debljine oko 2 cm. Ređajte na pleh koji ste obložili pek papirom i malo nauljili. U posudi pomešajte maslonovo ulje, seckani beli luk, pa posolite i pobiberite. Dobro premažite kriške kupusa sa obe strane. Pecite u zagrejanoj rerni na 25-30 minuta. Orahe propržite u tiganju kratko, samo da zamirišu, pa ih iseckajte. Kriške pečenog kupusa pospite parmezanom, poprskajte sa malo balzamika i pospite orasima. Kao dekoraciju možete da dodate sveže začinsko bilje po ukusu.  

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs