NAPRAVITE BOLJE NEGO KINEZI: Evo kako da oduševite ukućane ukusnim pirinčem sa jajima i mladim lukom 

Pirinač sa jajima je odličan kao prilog, ali i kao glavno jelo.

Printscreen/YT/Break the Spice

Ovako pripremljen pirinač možete da koristite kao prilog uz kinesku hranu koju ste pripremili kod kuće ili neku drugu vrstu mesa, a možete ga jesti i kao glavno jelo. Zaista se lako i brzo pravi, a ukus je nezaboravan. Ako nemate ideju šta da spremate za ručak ili večeru ili jednostavno nemate vremena onda obavezno napravite pirinač na ovaj način. Nećete moći da se zaustavite kada jednom probate. 

Sastojci:

  • 2 šolje kuvanog pirinča
  • 4 jajeta 
  • 4 čena belog luka
  • 4 mlada luka 
  • 1 kašika soja sosa 
  • 1/2 kašičice pilećeg bujona u prahu
  • 1/2 kašičice crnog bibera 

Priprema:

Propržite seckan beli luk, pa dodajte umućena jaja. Kada se malo proprži jedan deo sklonite na stranu, pa sipajte kuvani pirinač. Pržite tako nekih 4-5 minuta, ali mešajte konstantno. Za to vreme pomešajte soja sos, bujon u prahu i biber i sipajte preko, pa ostavite još 2 minuta. Na kraju dodajte seckan mladi luk. Poslužite. 

Izvor: stvarukusa.rs