KROMPIR IZ RERNE SA HRSKAVOM KORICOM: Bolji od prženog, a biće još lepši ako mu dodate 1 sastojak

Malo drugačiji pečeni krompir koji će vam se sigurno svideti.

Shutterstock

Ponekad u pripremi najjednostavnijih jela postoji neka sitna caka koja će od dobrog napraviti još bolje. Krompir pečen u rerni sa susamom jedan je od takvih recepata. Pritom je i zdravija varijanta u odnosu na prženi krompir jer se koristi manje ulja.

Sastojci:

  • krompir (stavite onoliko koliko vam treba za jedan obrok i za broj ljudi koji će jesti)
  • suvi biljni začin, ljuta tucana, slatka mlevena paprika
  • maslinovo ulje 
  • susam
  • maslac 

Priprema:

Krompir oljuštiti, iseći na četvrtine i staviti da se kuva u slanoj vodi. Kada počne da ključa, neka se kuva samo 5 minuta i onda prospite vodu.

U dubljoj činiji pomešajte maslinovo ulje i začine. Sa tim preliti krompir i dobro promešati da se obloži sa svih strana. Krompir potom prebacite u vatrostalnu posudu, koju ste podmazali. Pospite ga susamom i protresite kako bi se obložio sa svih strana i na kraju preko krompira rasporediti maslac iseckan na listiće.

Pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, a pred kraj otkriti da se zapeče i dobije finu koricu. 

Izvor: Stvar ukusa