PICA OD TIKVICA BEZ TESTA: Za manje od pola sata napravite zdravu zamenu omiljenog italijanskog specijaliteta

Sigurno će vam se dopasti.

Shutterstock

Sigurno već znate da tikvicu možete iskoristiti na razne načine. Možete pravite, pite, tartove, musaku, salate, a možete napraviti i picu. Ova pica je zdrava, mogu je jesti i oni koji paze na ishranu ili su na određenom režimu. A evo kako da je pripremite.

Sastojci:

  • 3 tikvice
  • so, biber, peršunov list
  • 3 jajeta
  • 4 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo

Nadev:

  • 1 svež paradajz
  • paprika
  • 200 g šunke
  • 100 g kačkavalj
  • origano

Priprema:

Tikvice operite, izrendajte, posolite i iscedite od viška vode. Pomešajte ih sa jajima, brašnom, praškom za pecivo i peršunom. Smesu sipajte u nauljen pleh i preko nje ređajte kriške paradajza, paprike, seckanu šunku i narendani kačkavalj. Pospite origanom i pecite na 180 stepeni 25 minuta.

Izvor: Stvar ukusa