PEČURKE PUNJENE PIRE KROMPIROM: Predjelo koje se pojede u jednom zalogaju, a pikantni sos im daje poseban šmek

Napunite pečurke i kuvajte u pikantnom sosu.

Printscreen/YT/Appetizing.tv-Vegetables Recipes

Pečurke mogu da se jedu na razne načine, a punjene su odlično predjelo ili prilog. Kada nešto zanimljivo i ukusno, ovaj recept je naš predlog, jer se pečurke kuvaju u pikantnom sosu koji će mu dati specifičnu aromu, a ako servirate sa mesom, dobićete prilog koji niko neće odbiti. 

Sastojci:

  • 200 g pečuraka 
  • 200 g kuvanog krompira 
  • 40 g skroba 
  • 10 ml ulja 

Za sos:

  • 15 g putera 
  • 2 čena belog luka 
  • 12 ml ulja
  • 1 crni luk 
  • malo ljute paprike 
  • 60 ml soja sosa 
  • 20 ml sirćeta 

Priprema:

Skuvajte krompir, a pečurke očistite od peteljki. Krompir ispasirajte, pa dodajte skrob i promešajte, a zatim i ulje i sjedinite. Napravite kuglice od pire krompira i stavite u pečurke. Uzmite staklenu flašu i pritisnite svaku kuglicu otvorom. 
Za sos: Istopite puter, pa dodajte secakni beli luk i ljutu papriku. Nakon minut, dva dodajte seckani crni luk, ulje, so, soja sos i sirće. Stavite pečurke i poklopite. Kuvajte 15 minuta na srednjoj temepraturi. 

Izvor: Stvar ukusa