PRŽENE PADAJU U ZABORAV KADA PROBATE OVE - TIKVICE PUNJENE SIROM: I bez mesa su super, a sastojci su jeftini

Mleveno meso zamenite sirom, pa napunite tikvice.

Printscreen/YT/Olesea Slavinski

Jela sa tikivicama su izuzetno popularna leti jer se lako spremaju, a neverovatno su ukusna. Domaćice obično prave punjene, musaku ili pohovane, ali ovo povrće zaista možete da napravite na milion različitih načina. Jedan od njih je i ovaj kada ih napunite sa dve vrste sira i onda zapečete.  

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • paradajz sos (ili seckani paradajz)
  • 150 g krem sira
  • 50 g tvrdog sira
  • mirođija

Priprema:

Tikvice oljuštite i isecite na kriške, pa poređajte na pleh obložen pek papirom. Posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200°C oko 20-25 minuta. U tepsiju sipajte gusti paradajz sos, a krem sir pomešajte sa rendanim sirom. Premažite preko tikvica i urolajte, pa ređajte u tepsiju. Preko sipajte preostali paradajz sos, a zatim i kašičicu smese sa sirom (ono što je preostalo). Pecite na 200°C još 15 minuta. Pospite seckanom mirođijom. 

Izvor: Stvar ukusa