SATARAŠ: Tradicionalan recept koji uspeva i početnicima - a najbolje od svega je što se brzo i lako sprema

Mislimo da ćete se složiti da ne postoji savršenije letnje jelo.

Shutterstock

Sataraš je jelo od povrća, najčešće paradajza, paprike i crnog luka. U zavisnosti od kraja u kom se priprema zove se još i bećarac ili bećar-paprikaš. Poslužuje se kao toplo predjelo, prilog jelu od mesa ili samostalan obrok, ali može se jesti i hladan. Takođe u nekim krajevima uobičajeno je dodati i jaje. Od začina se dodaje so, a po želji biber i origano. Jelo se priprema u širokom tiganju kako bi tečnost brže isparila, a povrće zadržalo željenu čvrstoću.

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • 1 paradajz
  • 2 paprike
  • 3 jajeta
  • so, biber
  • ulje za prženje

Priprema:

Isecite luk sitno i propržite na ulju. Potom dodajte papriku seckanu na kockice, pa kad ona omekša dodajte iseckan paradajz. Krčkajte par minuta dodajte umućena jaja i začinite. Gotovo je kad se jaja isprže.

Izvor: Stvar ukusa