Pileća krilca u sosu od luka su odličan izbor za brzinski ručak ili užinu. Sos se pravi od gotove supe od luka, koju meso savršeno upija. Ako volite da ih jedete, možda ćete želeti da napravite i pileća krilca sa pirinčem i suvim šljivama. Evo i kako se prave u sosu od luka:
Sastojci:
- 1 kg pilećih krilca
- Kesica gotove supe od luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1/2 male veze svežeg peršuna
- 2 kašike neslanog putera
Recept za pileća krilca u sosu od luka za štedljive domaćice
Zagrejte rernu
Postavite rešetku u sredinu rerne i zagrejte rernu na 200º. Obložite pleh za pečenje aluminijumskom folijom. Pripremite pileća krilca, osušite ih paprinim ubrusom i stavite u veliku činiju. Dodajte gotovu supu od luka i 1 kašiku maslinovog ulja. Promešajte rukama dok piletina ne bude ravnomerno obložena.
Pecite krilca
Stavite ih na pleh za pečenje i ravnomerno razmaknite. Pecite ih 40 do 45 minuta. U međuvremenu, sa 1/2 male veze svežeg peršuna uberite listove i sitno iseckajte. Nekoliko minuta pre nego što su krilca gotova, istopite 2 kašike neslanog putera. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
Servirajte
Prebacite krilca u veliku, čistu činiju. Dodajte puter i polovinu peršuna i mešajte dok ne budu dobro premazana. Prebacite ih na veliki tanjir i ukrasite preostalim peršunom. Uživajte!
Pročitajte kako se prave pileća krilca iz tiganja, a kao sa roštilja
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.