Pečeni pire krompir sa sirom i kuvanim jajima

Za večeru ili ručak napravite pečeni pire krompir u koji ste dodali kuvana jaja i sir.

Printscreen/YT/La Cucina e Le Idee Di Luisa

Krompir spada u jeftinije povrće, a može da se koristi za pripremu testa, jela, poslastica... Od krompira možete da pravite i prilog, a najjednostavniji za pripremu je svakako pire krompir. Ako volite da ga jedete, a želite da napravite nešto drugačije, naš predlog je da probate recept za pečeni pire krompir sa sirom i kuvanim jajima. 

Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 500 g tvrdog sira
  • 50 g parmezana 
  • 50 ml mleka
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 6 jaja
  • prezle
  • 1/2 veze peršuna 

Recept za pečeni pire krompir sa sirom: 

Oljuštite krompir i isecite, pa ga skuvajte u posoljenoj vodi. Procedite i ispasirajte. Zatim sipajte mleko, maslinovo ulje, seckani peršun, parmezan, pa posolite i pobiberite. Dodajte 2 jajeta i sve dobro ispasirajte. Premažite dno tepsije uljem, pa pospite prezle. Sipajte polovinu pire krompira i lepo poravnajte. Preostala 4 jajeta skuvajte, pa isecite na kolutove. U tespiju pospite rendani sir, pa poređajte kolutove jaja. Ponovo pospite rendanim sirom i premažite pire krompirom. Premažite ulje, pa pospite prezlama. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 minuta. 

Pročitajte i ovo: Mini lepinje od pire krompira punjene sirom

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Jelo od pire i pečenog krompira  Instagram/dontgobaconmyheart_

StvarUkusa/S.B.