Patlidžan zapečen sa dve vrste sira - čuveni italijnaski specijalitet

Ako želite da spremite nešto ukusno za ručak, naš predlog je patlidžan zapečen sa dve vrste sira.

Printscreen/YT/ Giallozafferano recipes

Patlidžan je povrće koje ima jak ukus, pa mnogi izbegavaju da ga jedu. Ali od njega možete da pripremite neke od najlepših jela i umaka, a mi vam donosimo recept za čuveni italijanski specijalitet. Napravite parmigiane di melanzane kod nas poznatiji kao patlidžan zapečen sa dve vrste sira. Ovo ukusno jelo možete da pripremite za ručak. 

Sastojci:

  • 1,7 kg patlidžana 
  • 1 paradajz sosa 
  • 500 g mocarela sira 
  • 150 g parmezana 
  • 1 crni luk 
  • 1 šaka svežeg bosiljka 

Italijanski recept za patlidžan zapečen sa sirom:

Isecite patlidžan na kriške (po dužini), a zatim ispržite u ulju. Izvadite na ubrus, pa ostavite da se ocedi. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa sipajte paradajz sos. Dodajte bosiljak i promešajte, pa kuvajte nekih 50 minuta. Premažite tepsiju paradajz sosom, pa poređajte patlidžan. Zatim pospite parmezan i poređajte seckanu mocarelu. Ponovo premažite paradajz sosom i poređajte patlidžan, pa onda i sireve. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke, a poslednji sloj treba da budu sirevi. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 30 minuta. 

Pročitajte i ovo: Musaka sa patlidžanom i sočivom

BONUS VIDEO: 

This browser does not support the video element.

Rolovani patlidžan  Instagram/Cookist wow

StvarUkusa/S.B.