Karfiol ne mora da bude samo prilog već može da bude i vrlo pikantno glavno jelo. Začinite ga mešavinom začina sa ljutom paprikom. Ako volite ovo povrće, možda će vas zanimati i kako se prave takosi sa pečenim karfiolom. Karfiol je odličan za eksperimentisanje i možete da mu dodajte začine i namirnice po želji. Evo i kako da napravite zapečeni karfiol!
Sastojci:
- 1 kg karfiola isečenog na cvetove
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 1/2 kašičica mešavine začina sa ljutom paprikom
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
Recept za zapečeni karfiol
Zagrejte rernu na 220 C. Karfiol podelite na male cvetove, pa ga u velikoj posudi pomešajte sa maslinovim uljem, začinom sa ljutom paprikom, solju i biberom. Dodajte karfiol u pleh i rasporedite u jedan sloj. Pecite 25 do 30 minuta, a na pola pečenja malo izmešajte i okrenite cvetove, dok ne porumene po ivicama. Prebacite na tanjir ili činiju i uživajte.
Pročitajte i kako se pravi zapečeno belo meso sa karfiolom za manje od 1.000 dinara
BONUS VIDEO
StvarUKusa/L.S.