Prženi karfiol savršen kao prilog

Prženi karfiol može da bude odličan izbor za užinu ili kao prilog.

Shutterstock

Prženi karfiol pravi se sa par sastojaka i prži u ulju. Brzo i lako se pravi i sam po sebi je aromatičan. Ukoliko volite karfiol možda ćete želeti da napravite i karfiol zapečen u rerni sa kačkavaljem. Evo i kako se pravi prženi karfiol!

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola, izlomljena na male cvetove
  • 500 ml ulja
  • 1 veliko jaje
  • 2 kašičice mleka
  • 130 g prezli

Recept za prženi karfiol:

Pustite da provri blago posoljena voda u šerpi i ubacite karfiol. Kuvajte ga dok ne omekša 5 do 8 minuta. Sklonite sa vatre, ocedite i ohladite.

Zagrejte ulje u šerpi. Umutite jaje i mleko u maloj činiji i pripremite prezle. Umočite karfiol u mešavinu jaja, a zatim uvaljajte u prezle. Na zagrejanom ulju pržite ga dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Ocediti na papirnim ubrusima. Uživajte!

Pročitajte kako se pravi salata od karfiola, zelene boranije i tikvice

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

"MAJKE I SNAJKE" UGOSTILE POZNATU INFLUENSERKU! Anastasija Đurić podelila svoj savršen recept za pripremu karfiola  Kurir

StvarUkusa/L.S.