Piletina sa kinoom je lagan obrok pun proteina i vlakana. Može da se jede kao glavni obrok ili kao prilog. Ukoliko volite piletinu možda ćete želeti da napravite i belo meso sa brokolijem i pirinčem. Evo i kako se pravi piletina sa kinoom!
Sastojci:
- 3 kašike maslinovog ulja, plus još za serviranje
- 4 mlada luka, beli i zeleni delovi odvojeni i tanko isečeni po dužini
- 130 ml kinoe, isprane i oceđene
- 1 pileći file, iseckan na komadiće
- 1 kašičica sitno narendane limunove kore, plus 1 kašika svežeg limunovog soka
- 180 ml vode
- 60 g smrznutog graška
- 2 kašike seckanog svežeg peršunovog lista
- Krupna so i mleveni biber
Recept za piletinu sa kinoom:
U šerpi zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte beli luk i pržite, stalno mešajući, oko 3 minuta. Dodajte kinou, piletinu, limunovu koricu i vodu, pa pustite da proključa. Smanjite temperaturu, poklopite i kuvajte 11 minuta. Dodajte grašak, poklopite i kuvajte dok se tečnost ne upije i povrće ne omekša, još 4 do 5 minuta.
Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta. Dodajte limunov sok i peršun, začinite solju i biberom. Pospite lukom i pokapajte uljem.
Pročitajte i kako se pravi pileća salata sa makaronama i najukusnijim prelivom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.