Pesto od kelja je jednostavan, ukusan i aromatičan, a možete da ga napravite za 5 minuta sa vrlo jednostavnim i pristupačnim sastojcima. Ako volite ovo povrće, možda ćete želeti da napravite i varivo na vodi sa keljom i belim pasuljem. Pesto namažite na sendvič, pomešajte sa testeninom ili servirajte kao predjelo uz hrskavi hleb. Evo i kako se pravi pesto od kelja!
Sastojci:
- 120 g seckanog kelja, odstranite stabljike
- 40 g badema
- 1 čen belog luka
- 60 g parmezana
- 30 ml hladne vode
- 1 kašika limunovog soka
- ½ kašičice soli
- 30 ml maslinovog ulja
Recept za pesto od kelja:
Isperite kelj, osušite ga, iseckajte listove.U blender ubacite iseckane listove kelja, bademe, rendani parmezan, beli luk, so i vodu i mešajte dok se sastojci ne pretvore u kremastu masu. Dodajte maslinovo ulje i blendirajte još nekoliko puta dok se sastojci dobro ne sjedine. Dodajte još vode ili ulja, dok ne postignete željenu konzistenciju, a zatim probajte i začinite po ukusu. Prebacite u posudu, čuvajte u tegli ili upotrebite odmah.
Pročitajte kako se pravi posni čips od kelja, zdrava grickalica
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.