Pileći bataci su ponekad potcenjeni u svakodnevnom kuvanju, ali dobićete lagan obrok u kome će svi uživati. Uz nekoliko sastojaka su gotovi, a po želji možete da ih pripremate i u začinjenoj varijanti. Ako volite piletinu, možda ćete želeti da napravite i rolovanu piletinu sa šunkom i sirom. Evo i kako se prave pileći bataci:
Sastojci:
- 2 kašike putera, rastopljenog
- 130 g zdrobljenih kukuruznih pahuljica
- 130 g višenamenskog brašna
- 1-1/2 kašičica soli
- 2 jajeta, umućena
- 8 pilećih bataka, skinuta koža
Recept za pečene pileće batake uvaljane u kornfleks:
Zagrejte rernu na 220°. Sipajte puter u vatrostalnu posudu. U plitkoj činiji pomešajte kukuruzne pahuljice, brašno i so. Umućena jaja stavite u drugu posudu. Umočite batak u jaja, a zatim uvaljajte u mešavinu kukuruznih pahuljica. Ponovite sa svim batacima.
U pripremljenu tepsiju poređajte piletinu, mesnatijom stranom nadole. Pecite, otkriveno, 20 minuta. Okrenite piletinu i pecite, 10-15 minuta duže.
Pročitajte kako se pravi pileće belo meso umotano u slaninu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.