Recept za ćufte od povrća, gotove za pola sata

Ćufte se prave od crnog pasulja, i različitih vrsta luka, a priremaju se za pola sata.

shuttertstock

Ćufte od povrća su posne i veganske, a možete i da ih zamrznete. Zdrave su, jednostavne za pripremu i bogate različitim ukusima i aromama. Možete da ih servirate sa testeninom ili somunima. Ukoliko volite posnu hranu, možda ćete želeti da napravite i posne pljeskavice od spanaća, kinoe i krompira. Evo i kako da napravite ćufte od povrća!

Sastojci:

  • 450 g crnogpasulja iz konzerve
  • 6 kašičica ulja
  • 1 velika ljutika, sitno iseckana
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 40 g ovsa koji se brzo kuva
  • 2 kašike paradajz paste
  • 1/2 kašičice mlevenog semena komorača
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/4 kašičice soli

Recept za ćufte od povrća:

Zagrejte rernu na 180°. Ravnomerno rasporedite crni pasulj na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite dok pasulj ne počne da se otvara, 6-8 minuta, pa ga malo ohladite. U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejte 2 kašičice ulja na srednjoj vatri. Dodajte ljutiku, pržite i mešajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite još minut. Prebacite pasulj u blender.

Dodajte mešavinu ljutike, ovas, paradajz pastu i začine, pa blendirajte dok se smesa ne sjedini. Od ravne kašike testa oblikujte loptice. U istom tiganju zagrejte preostale 4 kašičice ulja na srednjoj vatri. U serijama, ako je potrebno, pržite ćufte dok ne porumene, 6-8 minuta, povremeno okrećući.

Pročitajte i kako da napravite ćufte od tikvica

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

NAPRAVITE PROFI ĆUFTE I ŠPAGETE KAO ITALIJANI: Raša odao kulinarsku tajnu, OVO ih razlikuje od BALKANSKIH MESNIH KUGLICA  Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.